Cursus: Tekenen – Schilderen – Grafiek

In Atelier Maashoek worden schilder- en tekencursussen gegeven onder begeleiding van Justin. In kleine groepen van 6 cursisten wordt gewerkt met allerlei technieken, o.a. schilderen, tekenen, collages maken en grafisch werk.

In een ongedwongen sfeer kun je, samen met anderen, experimenteren en nieuwe mogelijkheden en technieken onderzoeken.

In de cursus zijn beginners en gevorderden welkom. De cursisten werken ieder aan hun eigen thema en/of techniek. Omdat er gewerkt wordt in kleine groepen kan Justin iedere cursist voldoende aandacht en begeleiding geven.

De cursus bestaat uit 12 dagdelen van 2,5 uur. De cursus start telkens in september en in januari op maandag- en woensdagavond, en op dinsdag- en woensdagochtend.

TEKENEN

Tekenen kan met veel verschillende tekenmaterialen. Je kunt gaan werken met o.a.: potlood, houtskool, pastelkrijt, Siberisch krijt of inkt. Ook kun je ontdekken hoe je deze materialen kunt combineren. Dit alles op verschillende soorten papier. Elk tekenmateriaal en papiersoort heeft zijn eigen kenmerken.

In het atelier zijn alle genoemde tekenmaterialen en verschillende soorten papier beschikbaar. Je kunt volop experimenteren, je hoeft dus geen eigen materialen te kopen.

Tekenen vanuit je fantasie of iets natekenen, alles is mogelijk. Je wordt hierin deskundig begeleid door Justin.

SCHILDEREN

Schilderen kan met heel diverse technieken. Je kunt werken met aquarelverf, acrylverf of plakkaatverf. Aan deze technieken kun je ook andere materialen toevoegen, zoals krijt, inkt of grafiet. Experimenteren met al deze verftechnieken laat jou ontdekken welke techniek het beste bij je past.

Je gaat op zoek naar allerlei mogelijkheden binnen vorm en kleur, compositie en thema’s. Wil je graag een landschap schilderen, een portret of een stilleven? Ben je op zoek naar abstracte vormgeving of naar het schilderen van dieren of gebouwen?

Binnen de cursus kunnen al deze schildertechnieken worden beoefend. Je kiest zelf het thema en de techniek.

GRAFIEK

Tijdens de cursus kan er gekozen worden om met grafische technieken te werken. Deze technieken zijn o.a.: een linosnede, een houtsnede of een monotype maken.

De mogelijkheden van de verschillende technieken kunnen worden onderzocht. Daarna volgt het experimenteren in het maken van een afdruk/prent, met de drukpers of met de hand.

In het atelier is een ruimte ingericht als drukwerkplaats. Iedereen kan gebruik maken van de in het atelier aanwezige drukinkten, de drukpers, het gereedschap en diverse soorten papier.